Siirry pääsisältöön
Lampopumpun puhdistus 2 1 2048x1366

Puhdistamalla ilmalämpöpumppusi säännöllisesti saat jopa viisi kertaa paremman tehon

2.10.2023

Ilmalämpöpumpun asentaminen on suosittu ratkaisu sekä asunnon lämmitykseen että jäähdytykseen. Acostan tytäryhtiön Kylmätekniikka Vaasa Oy:n yksikönpäällikkö Roland Westerbackin mukaan ilmalämpöpumppu on muihin vaihtoehtoihin verrattuna erittäin luotettava ja kestävä ratkaisu.

– Syksyn tullen monet haluavat asentaa ilmalämpöpumpun tukemaan olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää, varsinkin kun sähkön hinnat ovat nousseet. Monet pitävät sitä sijoituksena, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin sekä taloudellisina säästöinä että lisääntyneenä asumismukavuutena.

Acosta myy ja asentaa Panasonic-, Mitsubishi-, Midea- ja Toshiba- ja Wilfa-merkkisiä ilmalämpöpumppuja. Visuaalisesti näyttäviä ratkaisuja arvostaville yritys tarjoaa Toshiba Haori Design -ilmalämpöpumpun. Siinä on kangaspäällinen, jota voi vaihdella oman maun mukaan. Toshiba tarjoaa laajan valikoiman erivärisiä ja -kuvioisia kangaspäällisiä, ja käsityötaitoinen voi myös itse ommella päällisen toimittajan mallin mukaan.

– Alunperin otimme tämän mallin valikoimaamme, koska tarvitsimme tyylikästä ratkaisua, joka sopisi myös kirkkoon, Westerback kertoo. Beigenvärisellä kankaalla verhoiltu ilmalämpöpumppu ei ole niin huomiota herättävä.

 

Acosta tarjoaa nyt myös ilmalämpöpumppujen syväpuhdistusta


Westerback muistuttaa, että puhdistus on avain tehokkaan lämmönsiirron varmistamiseen ja pennosten säästämiseen. Asiakas voi itse huolehtia tavanomaisesta puhdistuksesta ja suodattimien vaihdosta.

– Ilmalämpöpumpun iästä riippuen arvioimme, että puhdistamalla ilmalämpöpumpun säännöllisesti ja oikein siitä saa irti 4–5 kertaa paremman tehon.

Westerback suosittelee erityisesti kondenssivesiputken puhdistamista märkäpölynimurilla, jotta vuodon aiheuttamilta vesivahingoilta vältytään ajoissa.

Täydennyksenä asiakkaan omaan puhdistukseen Acosta on keväästä 2023 lähtien tarjonnut ilmalämpöpumppujen sisä- ja ulkoyksiköiden syväpuhdistusta tarkoitukseen sopivalla korkeapainepesurilla. Westerback ja hänen kollegansa ovat itsekin olleet positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka paljon paremmin ilmalämpöpumput toimivat käsittelyn jälkeen.

– Tätä ei kuitenkaan kannata kokeilla itse kotona, vaan jättää ammattilaisten tehtäväksi. Syväpuhdistus tulisi mieluiten tehdä plussakeleillä, koska sekä ulko- että sisäyksikkö on puhdistettava.

Kuivaus mukaan lukien syväpuhdistus vie aikaa pari tuntia. Tämän jälkeen voit nauttia hyvin toimivasta laitteesta, joka ei kuluta ylimääräistä energiaa. Parhaan tehon saavuttamiseksi ilmalämpöpumppu tulisi syväpuhdistaa kahden tai kolmen vuoden välein.


Harkitsetko ilmalämpöpumpun hankkimista vai tarvitseeko nykyinen ilmalämpöpumppusi syväpuhdistusta? Ota meihin yhteyttä!

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle