Siirry pääsisältöön
Acosta 11 23 artikkelikuvat 1 2048x1366

Maalämpöpumpun vian ei tarvitse olla kallis juttu – huolto ja korjaus ovat tärkeä osa Acostan liiketoimintaa

9.11.2023

Maalämpöpumppu on suuri ja tärkeä investointi moderniin kotiin. Se on yleensä sekä energiatehokas että ympäristöystävällinen ratkaisu, joka voi tarjota tehokasta lämmitystä, jäähdytystä, ilmanvaihtoa ja lämmintä vettä monien vuosien ajan. Asianmukaisesti toimiessaan laitteen läsnäoloa ei juuri edes huomaa, mutta reistaillessaan se voi aiheuttaa nopeaa turhautumista.

– On helppoa olettaa pahinta ja ajatella, että vian korjaaminen vaatii uuden kalliin lämpöpumpun ostamista. Ongelmaan on kuitenkin olemassa monia ratkaisuja ennen kuin 10 000–15 000 euroa maksavan uuden pumpun hankinta tulee ajankohtaiseksi, vakuuttaa Acosta-konserniin kuuluvan Kylmätekniikka Vaasan huoltopäällikkö Jaakko Salo.

Salo ja hänen tiiminsä korjaavat maalämpöpumppuja lyhyilläkin varoajoilla. Huoltopäällikön tehtäviin sisältyy töiden priorisointia ja huoltojonossa ovat ensimmäisinä he, joilla ei ole käytettävissään mitään muuta lämmön tai käyttöveden lähdettä. Yleensä maalämpöpumpun korjaus vie 2–5 päivää, mutta osaan merkeistä ja malleista varaosan voi saada heti.

– Esimerkiksi Niben lämpöpumpuissa on kasettimainen kylmämoduuli, joka on helppo irrottaa ja vaihtaa. Jos vika on siinä, niin ongelma on nopeasti ja helposti ratkaistavissa. Asennamme vain varamoduulin paikoilleen ja korjaamme viallisen korjaamollamme. Lämpöpumpusta tulee kuin uusi ja asiakas säästää rahaa, kun hänen ei tarvitse ostaa upouutta kylmämoduulia. Jos asiakas kuitenkin päättää ostaa uuden moduulin ja saamme vaihdossa vanhan korjattavaksi, voimme myöntää siitä pienen hyvityksen.

Kylmätekniikka Vaasa on valtuutettu huoltoliike Niben, Viessmannin ja Bosch/IVT:n valmistamille laitteille ja hoitaa esimerkiksi heidän takuutyönsä koko Pohjanmaan alueella, mutta yritys korjaa myös muun merkkisiä lämpöpumppuja.

 

Kattava koeajo ja takuu tekevät Acostan käytetyistä lämpöpumpuista luotettavia

 

Huolto ja korjaus ovat tärkeä osa Acostan liiketoimintaa. Salo korostaa, ettei kaikkea tietenkään voi pelastaa, mutta on mahdollista tehdä paljon enemmän kuin mitä ihmiset yleensä luulevat:

– Suurin osa vioista on korjattavissa, mutta ensin on tietenkin tehtävä tapauskohtainen arvio. Tavallisesti korjaukset ovat sitä laajempia, mitä kauemmin pumppu on ollut toiminnassa, mutta maalämpöpumpun yleinen käyttöikä on 15–20 vuotta, joten siitä ei kannata luopua liian aikaisin.

Acosta myy myös käytettyjä lämpöpumppuja, jotka huoltotiimi on korjannut. Tämä on edullinen ratkaisu, johon voi luottaa heidän pitkän kokemuksensa ja kattavien testiensä ansiosta. Acosta myöntää varaosille saman takuun kuin valmistaja. Yleensä takuu on noin 6 kuukautta.

– Olen tehnyt huoltoja useita vuosia yhdessä tiimimme kanssa, ja on aina yhtä tärkeää koeajaa lämpöpumppu kunnolla korjauksen jälkeen. Viikon ajan tarkkailen lämpöpumpun toimintaa ja jos se toimii moitteettomasti, myymme pumpun edelleen, Salo toteaa.


Onko sinulla ongelmia maalämpöpumppusi kanssa tai kiinnostaisiko sinua käytetyn pumpun hankinta? Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle