Siirry pääsisältöön
Maalampohuolto

Maalämpöjärjestelmän säännölliset huollot tekevät lämmityksestä huoletonta

24.1.2024
Vuosittaiset huollot ehkäisevät äkillisiä lämmitysongelmia


Maalämpö on vakaa ja luotettava lämmitysmuoto, joka ei asennuksen ja käyttöönoton jälkeen vaadi juurikaan ylläpitoa. Auton tavoin lämmitysjärjestelmä on kuitenkin tekninen kokonaisuus, joka koostuu erilaisista ajan myötä kuluvista osista. Kaikella tekniikalla on parasta ennen -päiväys, mutta säännöllinen huolto pidentää lämmitysjärjestelmän käyttöikää merkittävästi.

Maalämpöjärjestelmän vuosittaisilla huolloilla varmistetaan, että kaikki toimii kuten pitää. Näin ongelmia ei ehdi syntyä. Usein ongelmat havaitaankin vasta silloin, kun järjestelmä alkaa oireilla esimerkiksi äkillisellä energiankulutuksen kasvulla. Ei ole myöskään toivottavaa jäädä yhtäkkiä ilman lämmitystä ja lämmintä vettä keskellä kylmää talvea. Huolto on siksi ennen kaikkea ennaltaehkäisevää – on helpompaa tilata vuosittainen tarkastus kuin odottaa akuutin vian ilmenemistä.

 

Anna asiantuntijan hoitaa työ


Onko sitten väliä, kuka suorittaa huollon? Vastaus on ehdottomasti kyllä.

Kun auto viedään merkkihuoltoon, oletuksena on, että huoltamo tarjoaa parasta mahdollista palvelua juuri kyseiselle automerkille. Huoltomies, joka on maalämpöjärjestelmän asennuksen ja huollon asiantuntija, tuntee järjestelmän läpikotaisin ja varmistaa, että tarkastus ja huolto suoritetaan oikein.

Oikein toimiva lämmitysjärjestelmä myös optimoi kodin energiankulutuksen. Huollon yhteydessä laitteiston automatiikka päivitetään ja säädöt optimoidaan yhdessä asiakkaan kanssa minimoimaan energiankulutus. Asiakkaan kanssa pohditaan mahdollisia parannustoimenpiteitä: voisiko esimerkiksi kodin yölämpötilaa laskea?

Jos kotona on muita tarkastelua vaativia asioita, kuten viilennysjärjestelmiä tai muita taloteknisiä parannuksia tai korjauksia, niistä on hyvä mainita lämmitysjärjestelmän huollon tilaamisen yhteydessä. Huoltomiehemme voivat usein suorittaa nämä työt yhdellä käynnillä.

 

Aina ei kannata korjata


Maalämpöjärjestelmän takaisinmaksu alkaa usein heti sen käyttöönotosta, ja säännöllisesti huollettuna siitä voi nauttia useiden vuosien ajan. Järjestelmä ei kuitenkaan ole ikiliikkuja, vaan jossain vaiheessa kilometrejä alkaa yksinkertaisesti olla takana liikaa ja järjestelmä tulee käyttöikänsä päähän. Vanhat laitteet kuluttavat paljon energiaa, ja usein niiden korjaamista kannattavampaa onkin asentaa uusi, energiatehokas ja luotettava laite. Acosta edustaa maailman arvostetuimpia ja edistyneimpiä laite- ja lämmitysjärjestelmävalmistajia, kuten Boschia ja NIBEä.

Oletko epävarma maalämpöjärjestelmäsi toimivuudesta tai onko aika päivittää tekniikka uuteen? Olemme maalämmön asiantuntijoita ja autamme sinua kaikissa huoltoon ja asennukseen liittyvissä kysymyksissä.

 
Ota yhteyttä
Sebastian Österblad sebastian.osterblad@vvsvarme.fi 040 079 5529

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle