Gå till huvudinnehåll
Maalampohuolto

Regelbunden service av bergvärmesystemet nyckeln till bekymmersfri uppvärmning

24.1.2024
Årlig service förebygger akuta problem i uppvärmningen


Bergvärme är en stabil och pålitlig uppvärmningsform som, när systemet väl är installerat och i drift, inte kräver mycket underhåll. Men precis som bilen är uppvärmningssystemet en teknisk helhet bestående av olika delar som med tiden nöts och förbrukas. All teknik har ett bäst före-datum, men regelbunden service förlänger livslängden på ditt värmesystem avsevärt.

Årlig service av bergvärmesystemet säkerställer att allt fungerar bra och att problem inte hinner uppstå. Ofta upptäcks fel först när systemet börjar ha olika symptom, exempelvis att energiförbrukningen plötsligt eskalerar. Att plötsligt bli utan värme och varmvatten mitt i smällkalla vintern är heller ingen höjdare. Servicen är därför framför allt förebyggande – det är lättare att beställa service en gång i året än att vänta tills ett akut fel uppstår.

Låt en expert sköta jobbet


Är det då någon skillnad på vem som utför servicen? Svaret är ja, utan tvekan.

När du för bilen på märkesservice förväntar du dig att bilverkstaden kan erbjuda bästa möjliga service för just det bilmärket. En servicemontör som är expert på installation och service av bergvärme kan systemet utan och innan och ser till att granskning och service utförs på rätt sätt.

När värmesystemet fungerar korrekt är också energiförbrukningen i hemmet optimerad. I samband med servicen uppdateras automatiken och tillsammans med kunden optimerar våra montörer inställningarna för att minimera energiförbrukningen. Tillsammans funderar vi på vilka förbättringar som kan göras: går det exempelvis att sänka temperaturen på natten?

Ifall det finns annat i hemmet som behöver ses över, som kylning eller andra hustekniska förbättringar och reparationer, är det bra att nämna detta samtidigt som du beställer service av värmesystemet. Våra montörer kan då ofta utföra dessa arbeten under ett och samma besök.

 

Ibland lönar det sig inte att reparera


Återbetalningen av bergvärmesystemet börjar ofta direkt det tas i bruk och med regelbunden service har du glädje av det i många år framöver. Systemet är ändå ingen evighetsmaskin och det kommer en dag då kilometrarna helt enkelt har blivit för många och systemet börjar vara uttjänat. Gamla enheter förbrukar mycket energi och ofta är det lönsammare att installera en ny, energieffektiv och pålitlig enhet, än att försöka reparera en gammal. Acosta representerar några av marknadens mest uppskattade och moderna värmesystem, så som Bosch och NIBE.

Är du osäker på om ditt bergvärmesystem fungerar som det ska eller börjar det vara dags att uppdatera tekniken? Vi är experter på bergvärmesystem och hjälper dig i alla frågor som rör service och installation.

 

Kontakta oss


Sebastian Österblad
sebastian.osterblad@vvsvarme.fi
040 079 5529

Tillbaka till "Aktuellt"