Siirry pääsisältöön
JE henkiloesittely 6 24

Kylmäasiantuntija Jarkko löysi paikkansa Acostalta – johtaa nyt Jyväskylän-yksikköä

7.6.2024

1. kesäkuuta alkaen Acosta tarjoaa kylmätekniikkapalveluja myös Jyväskylässä. Yksikönpäällikkönä toimii Jarkko Eskonen. Jyväskylästä kotoisin olevalla Jarkolla on kylmäalan kokemusta yli 15 vuotta, joista yli 10 vuotta hän on pyörittänyt omaa, kylmätekniikkaan erikoistunutta yritystään.

Hei Jarkko, kerro vähän itsestäsi!

"Olen peruskoulutukseltani sähköasentaja ja tulin kylmäalalle 2000-luvun alussa, kun silloinen työnantajani halusi minut työskentelemään ilmastointitekniikan parissa. Silloin minulla heräsi kiinnostus kylmätekniikkaan, ja vuonna 2008 valmistuin kylmäasentajaksi. Vuosina 2010–2021 työskentelin satunnaisesti itsenäisenä yrittäjänä asiakkaille ympäri Suomea, mutta tyttäreni syntymän jälkeen halusin olla enemmän kotona. Muutaman vuoden ajan työskentelin asennustiimien rakennus- ja johtotehtävissä. Viimeisin toimenkuvani oli ilmalämpöpumppuasiantuntijan ja asiakaspäällikön rooli Wilfan Suomen-organisaatiossa.

Miten päädyit Acostalle ja mitä työnkuvaasi yksikönpäällikkönä kuuluu?

"Näin artikkelin Lämpödiilerin ostosta ja otin yhteyttä Bennyyn. Konsepti kiinnosti minua, ja Acostan yrittäjähenkisyys ja nykyaikainen toimintatapa tekivät minuun vaikutuksen. Acostalla vallitsee myös erittäin ammattimainen ja yrittäjähenkinen ilmapiiri, mitä olen aina arvostanut suuresti yritysmaailmassa. Työkuvani on laaja – vastaan toiminnan kehittämisestä ja myynnistä, mutta suoritan myös asennuksia ja huoltoja. Syksyllä ajankohtaiseksi tulee myös rekrytointi."

Mitä Jyväskylän palvelukonseptiin kuuluu?

"Yrityksille ja teollisuudelle suunnattu palvelukonsepti kattaa niin kylmäjärjestelmien asennukset, huollot kuin ylläpidotkin. Lisäksi tarjoamme lämpöpumppujen huoltopalveluita. Kohderyhmäämme kuuluvat etenkin taloyhtiöt ja isännöintifirmat sekä yritysasiakkaat ja rakennusliikkeet. Periaatteessa palvelumme kattavat kaikki tilat, joissa on suurempia kylmälaitteita."

Mistä kylmätekniikan osa-alueesta olet erityisen kiinnostunut ja mikä on ominta osaamisalaasi?

"Keskitetyt jäähdytysratkaisut eli niin kutsutut VRF-järjestelmät ovat osa-alue, johon olen perehtynyt, ja joka kasvaa jatkuvasti. Järjestelmässä yksi suuri ulkoyksikkö on yhdistetty useisiin sisäyksiköihin. Järjestelmä toimii kuin tavallinen ilmalämpöpumppu, mutta on paljon tehokkaampi. Se on kehitetty suurempiin kiinteistöihin, kuten hotelleihin, toimistoihin ja sairaaloihin. VRF-järjestelmässä voidaan hyödyntää myös syntyvää hukkalämpöä, mikä on erityisen hienoa nyt, kun energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen kiinnitetään enemmän huomiota.”

Kylmäalalla kohdataan tulevaisuudessa merkittäviä haasteita, kun nykyiset kylmäaineet on tarkoitus vaiheittain poistaa käytöstä ja korvata uusilla, ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla. Mitä ajattelet siitä?

"Moni ei vielä tiedä sitä, että kun kylmäaineet vaihtuvat uusiin, myös kylmäasentajien luvat on päivitettävä. Käytännössä se tarkoittaa, että on palattava koulun penkille. Me Acostalla olemme mukana kehityksessä ja seuraamme tilannetta."

Tervetuloa tiimiin, Jarkko!

 

Jarkon yhteystiedot:

jarkko.eskonen@acosta.fi

050 4522 589

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle