Siirry pääsisältöön
Scandic trans x Acosta 1

Tasaisempaa lämpöä ja kustannussäästöjä – Scandic Trans siirtyi ympäristöystävälliseen maalämpöön

17.5.2024

Yli 30 vuoden kokemus kansainvälisistä maantiekuljetuksista tekee logistiikkakonserni Scandic Transista tunnetun toimijan Skandinaviassa ja Euroopassa. Yrityksellä on toimistoja ja terminaaleja Mustasaaressa, Turussa, Vantaalla ja Ruotsin Helsingborgissa. Yritys suunnittelee ja rakentaa tällä hetkellä uusia, moderneja ja kestäviä toimisto- ja varastotiloja Mustasaaressa.

Yrityksen nykyisissä toimitiloissa Mustasaaressa tehtiin viime vuonna päätös lämmitysjärjestelmän päivittämisestä. Vanha lämmitysjärjestelmä oli tehoton niin toimivuuden kuin energiankulutuksenkin näkökulmasta, varsinkin kylmillä säillä. Sähkönhinnan nousun myötä yritys alkoi etsiä uutta, energiatehokkaampaa vaihtoehtoa. Valinta kohdistui ympäristöystävälliseen maalämpöön, ja toimittajaksi valittiin Acosta, jonka kanssa yrityksellä oli jo aiemmin asiakassuhde.

– Tavoitteenamme oli saada kiinteistöön tasaisempi lämpötila ja saavuttaa pitkällä aikavälillä myös kustannussäästöjä. Acosta antoi meille kilpailukykyisen tarjouksen maalämmön asennuksesta. Tiesimme myös jo aiemmin, että he ovat ammattilaisia ja osaavat hommansa, kertoo Reko Märsylä, Scandic Transin laatupäällikkö.

Helppo maalämpöasennus avaimet käteen -periaatteella

Acosta tarjoaa maalämpöasennuksia avaimet käteen -periaatteella ja hoitaa kaiken suunnittelusta mitoitukseen ja asennukseen. Kun järjestelmä on otettu käyttöön, Acosta vastaa myös sen huollosta ja ylläpidosta. Koko Scandic Transin projekti hoidettiin sujuvasti Acostan oman henkilöstön voimin, eikä asiakkaan tarvinnut itse osata tai selvitellä asioita.

– Maalämmön tilaaminen ja asentaminen Acostan kautta oli erittäin yksinkertaista. On myös selvä etu, että he itse hoitivat työn alusta loppuun.

Jotta rakennuksen sisäilma pysyisi miellyttävänä myös kesäisin, päätti Scandic Trans lisätä palvelukokonaisuuteen myös porakaivosta otettavan viilennysilman. Yksikkö on liitetty Acostan verkostoon, ja järjestelmään sisältyy niin kutsuttu etävalvonta kuuden vuoden ajan asennuksesta. Etävalvonnalla Acosta voi reaaliaikaisesti tarkkailla laitteen tilaa ja varmistaa, että kaikki toimii oikein ilman ylimääräisiä käyntejä paikan päällä.

”Emme ole koskaan ennen saaneet näin tasaista lämpöä toimistoon”

Scandic Transin maalämpöjärjestelmä on ollut käytössä joulukuusta 2023 lähtien. Vaikka vertailutietoja on vasta muutaman kuukauden ajalta, energian kokonaiskulutuksessa on jo nähtävissä laskua, kertoo Märsylä.

– Tammikuussa kokonaiskulutus laski 19 prosenttia, helmikuussa 31 prosenttia ja maaliskuussa 37 prosenttia. Uusi järjestelmä toimii hyvin verrattuna aikaisempaan, emmekä ole varmaan koskaan aiemmin saaneet näin tasaista lämpöä toimistoon talvella.

Scandic Trans on tyytyväinen koko projektin kulkuun. Vaikka asennuksen loppuvaihe ja järjestelmän säädöt ajoittuivat joulun tienoille, oli asentaja pyhistä huolimatta paikalla varmistamassa, että kaikki tulee valmiiksi. Märsylä arvostaa Acostan asiakaslähtöistä ja joustavaa työtapaa.

– Kaikki hoidettiin hyvin ja ammattitaitoisesti kilpailukykyiseen hintaan. Voimme suositella Acostan palveluita myös muille, jotka harkitsevat maalämmön asentamista.

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle