3X2A7668 Edit

Maalämpö tarkoittaa tekniikkaa, jossa maahan tai vesistöön upotetaan putkisto, jonka sisällä on kylmäaineena toimivaa alkoholiliuosta, joka kuumenee putkistossa kiertäessään. Kylmäaineen lämpöenergia siirretään lämpöpumpun prosessin avulla käyttöveteen ja talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Lämpöpumppu toimii sähköllä, mutta sen kulutus on vain murto-osa suoran sähkönkulutuksen määrästä. Maalämmön avulla sähkönkulutusta voidaan siten vähentää merkittävästi. Maalämpö on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, koska sen tuottama lämpö on uusiutuvaa energiaa.

shutterstock 2044180211
Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet yli 500 maalämpöprojektia Pohjanmaalla

Asiakkaan kannalta yksi tärkeimmistä näkökohdista on lämpöpumpun mitoittaminen oikein rakennuksen energiantarpeeseen nähden. Sen perusteella laskemme lämpöpumpun koon ja porakaivon syvyyden. Teemme myös laskelman, kuinka paljon asiakas säästää siirtymällä maalämpöön. Aiempaa kulutusta verrataan tulevaan kulutukseen ja samalla saadaan myös selville, missä ajassa investointi maksaa itsensä takaisin.

Maalämmön asennus ei ole mahdollista aivan kaikille tonteille esim. maaperän ominaisuuksien tai pohjavesialueiden vuoksi. Tällöin voimme asentaa ympäristöystävällisen ilma-vesilämpöpumpun.

Jos haluat vähentää sähkönkulutustasi, kysy meiltä lisää maalämmöstä!

Lämpöpumpun mitoitus

Erinomaisen asiantuntemuksemme ansiosta asiakas saa optimaalisen järjestelmän riittävällä lämmöntuotannolla. Liian pieni pumppu lisää sähkönkulutusta, kun taas liian suuri pumppu on tarpeettoman kallis investointi.

Mitoittamisen ammattilaisina olemme standardoineet tämän prosessin niin, että se tapahtuu aina samalla tavalla asentajasta riippumatta. Kaikki projektit toteutetaan siten samojen standardien ja laatuvaatimusten mukaisesti.

Soita asiantuntijoillemme ja kysy lisää!